Visie

Samenspelen en muziek maken is voor mij een van de belangrijkste dingen die je kan leren als je een instrument gaat bespelen en dat wil ik ook graag uitdragen in mijn lessen en in de orkestlessen.

Bij beginnende leerlingen is het aanleren van een goede technische basis heel belangrijk, omdat het het speelgenot kan vergroten. Bij het samenspelen wordt dit ook gestimuleerd door middel van luisteren kijken en samenwerken. Daarom staat samenspelen in de groepslessen maar ook in de privélessen centraal. Het is voor mij van groot belang dat de leerling zijn eigen muzikaliteit ontwikkeld, want dat geeft de leerling meer plezier in het spelen en leren. Ik als docent kan de leerling de handvaten aanreiken om dat te bereiken. 

Mijn doel als docent is om ten eerste de goede technieken aan te leren en ten tweede om de leerling plezier te laten hebben in het musiceren het leren bespelen van het instrument en de ontwikkeling van de eigen muzikaliteit. Hierbij ben ik altijd op zoek naar nieuwe methodes, technieken om het zo uitdagend en leuk mogelijk te maken voor de leerling.

Iets over mij

Toen ik tien jaar oud was ben ik begonnen met vioolspelen en vanaf het moment dat ik de viool oppakte heb ik hem niet meer losgelaten. Het instrument heeft me meteen gegrepen en al snel wist ik dat ik verder wilde gaan met muziek en dit instrument.

Na het afronden van de masterstudie Muziekwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam en na het behalen van mijn conservatoriumdiploma Viool aan de Schumann Akademie, ben ik begonnen als viooldocent en dirigent bij Young Rijnmond Strings van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO). Hier kunnen kinderen na schooltijd vioolles volgen en krijgen ze een keer in de maand orkestles. Bij het RJSO zet ik mij ook in voor andere projecten als repetitor, coach en begeleider.

Sinds 2018 ben ik ook verbonden aan het Leerorkest Drechtsteden als viooldocent en dirigent. Bij het Leerorkest krijgen kinderen les onder schooltijd en hebben ze de kans om een instrument te leren spelen.

Ik geef privéles aan huis in Nijmegen en leerlingen van alle leeftijden zijn welkom. Bij de Lindenberg in Nijmegen word ik regelmatig gevraagd om in te vallen als viooldocent. Naast het lesgeven vind ik het leuk om mee te spelen met verschillende projectorkesten en ensembles om mijzelf te blijven ontwikkelen en ook omdat samenspelen zo leuk is om te doen.